[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un partid extraparlamentar propune întrunirea deputaților în ședință specială pentru a soluționa criza politică
12 Iunie

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) constată că evenimentele dintre Parlament și Președinție, care au avut loc în ultima săptămână, volumul enorm de informații, pe care l-a primit societatea din sursele mediatice, creează o atmosferă extrem de îngrijorătoare și explozibilă, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, PPRM menționează că o asemenea divizare a societății nu am avut din anii ‘90.

„PPRM accentuează, că, în situația creată, unica soluție este dialogul și consensul politic larg, cu participarea cetățenilor, care și sunt unicul arbitru al acestui dialog. PPRM cheamă forțele politice din forul suprem legislativ al Republicii Moldova să acționeze cu respect față de legea supremă a țării, Constituția, și să identifice, prin dialog civilizat, soluții legale de depășire a situației politice incerte din Republica Moldova și de a stopa panica în care sunt aruncați cetățenii. Este trist să constatăm starea de lucruri la care s-a ajuns și care conduce la divizarea cetățenilor în tabere adverse, fapt ce pune în pericol securitatea lor. Dar și mai trist este să constatăm gravitatea impactului asupra stării de spirit al populației în urma informațiilor dezvăluite în mas-media privind vasalitatea unor politicieni și finanțările din exterior a partidelor politice”, se spune în comunicat.

În condițiile confruntării politice continue, PPRM propune forului legislativ să se întrunească în şedinţă plenară specială cu participarea tuturor grupurilor parlamentare pentru a elabora o foaie de parcurs ce ar permite depăşirea acestei crize. „În caz contrar, mai corect și mai bine pentru cetățeni, este să mergem în anticipate. VOINȚA POPORULUI este unica soluție!”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților