[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un partid din Moldova cere recunoașterea dreptului proprietății agenților economici din Transnistria
6 Ianuarie

Proprietatea pe malul stâng al Nistrului trebuie să aparțină oficial proprietarilor săi din „republica transnistriană” nerecunoscută. O solicitare în acest sens, în contextul reglementării transnistrene, a fost lansată de Mark Tkaciuk, unul dintre fondatorii Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic”, informează CURENTUL.

„În Transnistria într-o stare de oarecare „zonă gri” sunt interesate nu doar elitele politice și economice din Chișinău, dar mulți alții din Chișinău. Dar cel mai puțin, aceștia se interesează de cel mai important lucru – recunoașterea proprietății transnistrene în jurisdicția moldovenească”, a subliniat Tkaciuk în cadrul talk-show-ului „Teritoriul Libertății” de la lisa.md.

El a menționat că multor funcționari din Moldova le este convenabil ca „Transnistria să rămână o gaură nerecunoscută cu o economie recunoscută parțial”.

Tkaciuk este convins că, în cazul recunoașterii proprietății transnistrene, activele economice moldovenești vor deveni de cel puțin două ori mai puternice.

El a adus și un exemplu în acest sens: „Dacă vom începe convorbirile privind recunoașterea Centralei termoelectrice de la Cuciurgan în jurisdicția moldovenească, vom putea începe a vorbi despre o cu totul altă politică energetică pentru cetățenii Moldovei”.

„Recunoașterea proprietății transnistrene este in interesul majorității cetățenilor moldoveni, este în interesul decriminalizării relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol. Iar cei care se vor împotrivi acestui fapt, vom putea afla sigur cine stă în spatele lor. În spatele lor stau nu interese politice, ci interesele economice ale acelor oameni care vor face tot ce le stă în puteri pentru ca Transnistria să rămână o „zonă gri”, tulburând apele căreia să poată obține venituri exorbitant, în pofida tuturor ideilor normale despre economie”, a conchis Tkaciuk.

Inapoi la arhiva noutaților