[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou rezident în cadrul ZEL „Bălți”. „BauTex Composites” va fi a treia companie din Germania!
2 Decembrie

Compania „BauTex Composites”, creată de un investitor german, a semnat un acord cu Zona Economică Liberă „Bălți”, subzona Strășeni, și a devenit rezident al acesteia, transmite CURENTUL.

Întreprinderea va fi amplasată pe o suprafață de 14 mii de metri pătrați în Strășeni.Pentru construcția și dotarea uzinei cu echipamente moderne vor fi investite, în anul următor, aproximativ 18 milioane de dolari SUA. Se preconizează că în 2022 vor fi create 100 de noi locuri de muncă în cadrul întreprinderii, iar vânzările vor ajunge la aproape 10 milioane de dolari în primul an de activitate.

După cum s-a remarcat la ceremonia de semnare a Acordului de rezidență, grație dezvoltării active a industriei construcțiilor, materialele de construcție sunt supuse unor cerințe de calitate ridicate. Produsele fabricate de „BauTex Group” sunt cele mai atractive în comparație cu cele ale concurenților datorită utilizării standardelor de calitate germane și a cerințelor ridicate de control al calității în producție, precum și a disponibilității depline a documentației tehnice necesare. Cererea de produse ale companiei este în continuă creștere. Prin urmare, planul de afaceri prezentat de „BauTex Composites” prevede o creștere anuală a numărului de angajați și a volumelor de producție. Peste șapte ani, până în 2028, compania va avea peste 300 de angajați, iar volumul de producție va fi de aproximativ 80 de milioane de dolari.

Achim Lutter Reprezentant al BauTex Composites: „Grupul BauTex” este interesat de dezvoltarea afacerii, de extinderea gamei de produse fabricate, de creșterea volumului de producție, precum și de promovarea activă a produsului pe piețele europene și americane, astfel încât compania actualizează în mod constant tehnologia produselor fabricate, precum și de investiții active în noi echipamente de înaltă tehnologie. În prezent, industria fibrelor de sticlă și a produselor din sticlă crește intensiv. „BauTex” are o poziție stabilă de lider pe piața produselor din fibră de sticlă, inclusiv exporturi în Europa, China și SUA.

„Compania „BauTex Composites”, înființată în Moldova, va fi a treia companie a grupului nostru din afara Germaniei, dar a doua în ceea ce privește mărimea, numărul de angajați și volumul de producție. Ne așteptăm ca planul de afaceri pe șapte ani să fie nu numai implementat în termenul stabilit, ci și extins ulterior. În acest scop, în cadrul ZEL „Bălți” au fost create toate condițiile necesare, care, suntem încrezători, vor continua să se îmbunătățească pentru dezvoltarea industriei din țară.

Această investiție este de două ori unică pentru Moldova. În primul rând, o astfel de producție de țesături de înaltă tehnologie și de produse din fibră de sticlă nu a mai existat niciodată în țara noastră. Iar acest lucru lărgește gama de bunuri produse în țară.

În al doilea rând, și acest lucru este foarte important, compania „BauTex-Stoffe” este un partener al unor mărci mondiale renumite pe piețele externe, unele dintre acestea fiind rezidente ale ZEL „Bălți” de mulți ani. Acest lucru înseamnă că o parte din produsele fabricate de „BauTex Composites” vor fi livrate rezidenților noștri, reducând cel puțin costurile logistice pentru participanții la acest lanț de producție.

Astfel, devenind rezident al Zonei Economice Libere „Bălți”, „BauTex Composites” a deschis calea pentru alți investitori străini, care cooperează cu companiile noastre rezidente în străinătate, să ia în considerare deschiderea unor facilități de producție în Moldova”, spune Administratorul ZEL Bălți, Marin Ciobanu.

Cristina Parfeni

263177524_10221243678624855_3026946563917333532_n 263151902_10221243678664856_4951370992844329302_n

Inapoi la arhiva noutaților