[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou proiect la Vamă: Se va reduce timpul de așteptare și corupția
21 Noiembrie

Serviciul Vamal al R. Moldova a lansat, astăzi, proiectul Twinning „Suport în modernizarea Serviciului Vamal în conformitate cu cerințele Acordului de Asociere”, transmite CURENTUL.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și va fi implementat în următorii 2 ani.

În cadrul ceremoniei de lansare, directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a menționat că proiectul acesta va facilita procedura de vămuire.

„Ne bucurăm să fim asistați de experți de prima clasă din cadrul instituțiilor vamale ale Lituaniei și Italiei. SV s-a angajat plenar pentru implementarea cerințelor expuse în Acordul de Asociere, inclusiv DCFTA. Este o premieră pentru țara noastră, dar mai cu seamă pentru agenții economici. Implementarea ghișeului unic și sistemul computerizat de tranzit va permite economisirea timpului, resurselor și a operațiunilor de vămuire. Aceste instrumente vor diminua riscurile de fraudă și corupție”, a spus Vitalie Vrabie.

Ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko, a menționat că proiectul va duce la dezvoltarea cu succes a mediului de afaceri.

„Prin implementarea ghișeului unic și a sistemului computerizat de tranzit se va îmbunătăți calitatea serviciilor, se va reduce timpul de așteptare și se va reduce corupția. Serviciul Vamal va avea consultanță din partea experților europeni prin depunerea în tranzit. Ghișeul unic reprezintă o facilitare care va permite persoanelor să depună informațiile la un singur post de tranzit. Sistemul computerizat va permite diminuarea riscurilor de fraudă”, a spus Ambasadorul UE în RM.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Șefa statului s-a discutat cu reprezentanții Blocului politic „Împreună”. Discuțiile au vizat obiectivul comun
    Politică |
  2. Liderul CUB: Orice monopol asupra agendei de integrare europeană crează penurie de idei și resurse
    Politică |
  3. Dorin Recean, în discuție președintele Comitetului Economic și Social European: „Moldova este pregătită să contribuie la efortul comun al țărilor europene de a promova pacea și prosperitatea”
    Politică |
  4. Asistenți personali, demiși de Primăria Chișinău, vor fi angajați la Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă
    Social |
  5. Liderul PSDE, Ion Sula, a discutat despre situația social-politică din Moldova cu președintele Comitetului Economic și Social European, Oliver Röpke
    Politică |
  1. Alexandru Berlinschii, despre demisia de la CEC: “Am înțeles că nu mai e nevoie de expertiza mea. Și după 10 ani poate e cazul să pun punct”
    Politică |
  2. Șefa statului s-a discutat cu reprezentanții Blocului politic „Împreună”. Discuțiile au vizat obiectivul comun
    Politică |
  3. Datornicii din parlament. Deputat PAS cu datorii personale de peste 8 milioane de lei
    Politică |
  4. Liderul CUB: Orice monopol asupra agendei de integrare europeană crează penurie de idei și resurse
    Politică |
  5. Dorin Recean, în discuție președintele Comitetului Economic și Social European: „Moldova este pregătită să contribuie la efortul comun al țărilor europene de a promova pacea și prosperitatea”
    Politică |