[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou proiect finanțat de UE: „Primarii primesc susținere financiară pentru dezvoltarea economică a localităților”
25 Aprilie

Un nou proiect finanțat de Uniunea Europeană – „Primarii pentru creștere economică” a fost lansat oficial astăzi, transmite CURENTUL.

Proiectul este o nouă inițiativă a Uniunii Europene, având scopul de a încuraja autoritățile publice locale din statele Parteneriatului Estic să devină promotori activi ai dezvoltării economice și creării de noi locuri de muncă la nivel local. Proiectul va sprijini cooperarea dintre autoritățile publice locale și alți actori locali (mediul de afaceri, societatea civilă, alte instituții publice) pentru a îmbunătăți ecosistemul de afaceri la nivel local, ceea ce va impulsiona dezvoltarea economică locală.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac, a spus că scopul principal al acestui proiect ține de europenizarea și modernizarea R. Moldova.

„Nu există astăzi vreo localitate din țară, care nu a beneficiat de suport din partea UE. S-au modernizat numeroase școli, grădinițe, drumuri reparate, apeducte, etc.. Noul proiect este unul deosebit. Prioritatea numărul 1 este dezvoltarea economică și crearea locurilor de muncă. Anume primăriile vor beneficia de suport financiar pentru proiectele propuse”, a spus secretarul adjunct.

Tatiana Badan, președinta CALM, a spus că apelul primarilor a fost auzit și astăzi ei pot beneficia direct de suport financiar, pentru a-și realiza proiectele locale puse în plan.

Proiectul regional al UE „Primarii pentru Creștere Economică” a fost lansat în ianuarie 2017 și va continua până în decembrie 2020. Proiectul are o abordare regională, acoperind cele 6 state din Parteneriatul Estic – Moldova, Ucraina, Belarus, Armenia, Azerbaidjan și Georgia. Proiectul va avea reprezentanți în fiecare țară beneficiară –Coordonatori de Țară – care vor gestiona activitățile la nivel național.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților