[ X ]
Un nou proiect european pentru sectorul energetic din Moldova: Suport pentru modernizare
13 Septembrie

Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Tudor Copaci, a avut, astăzi, o întrevedere cu Adrian Twomey şi llze Purina reprezentanții Proiectului Uniunii Europene „Suportul pentru modernizarea sectorului energetic din Republica Moldova”, transmite CURENTUL.

În cadrul şedinţei cei prezenţi au discutat despre necesităţile şi problemele existente în sectorul energetic din Republica Moldova. O atenţie sporită a fost acordată proiectelor de infrastructură, precum ar fi interconexiunile cu piaţa europeană în sectorul energiei electrice şi cel al gazelor naturale.

Tudor Copaci a menționat că „procesului de armonizare a legislaţiei secundare la standardele europene este în fază de elaborare, astfel, putem afirma că la moment s-au aprobat o serie de acte regulatorii în conformitate cu cerinţele Pachetului Energetic III. Astfel, suportul proiectului Uniunii Europene şi cele mai bune practici de reglementare internaţionale sunt necesare pentru sectorul energetic”.

În acelaşi context, Adrian Twomey, lider de echipă a spus că „actualmente, prezentul proiect este la etapa iniţială şi perioada premergătoare avem în agendă o serie de întrevederi cu toate părţile implicate. Astfel, suntem convinşi că o conlucrare eficientă va aduce doar beneficii Republicii Moldova şi cetăţenilor săi”.

Menţionăm că Proiectul „Suportul pentru modernizarea sectorului energetic din Republica Moldova” va avea o durată de doi ani (2017-2019), şi este finanţat de Uniunea Europeană.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților