[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou proiect de lege al PDM: „Prevede eliminarea emisiunilor informative ce fac propagandă cu informații din alte state”
13 Iunie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) vine cu o nouă inițiativă legislativă privind securizarea spațiului informațional. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului de după ședința săptămânală a partidului, transmite CURENTUL.

Potrivit președintelui PDM, noul proiect de lege va include eliminarea emisiunilor informative care fac propagandă cu informații din alte state și le retransmit la noi în țară.

„R. Moldova este vulnerabilă la campanii mediatice manipulatorii din interior. Produsele mediatice care vin din Federația Rusă, foarte des au elemente grave de defăimare a țării noastre. Sunt multe informații false pe care nimeni nu le poate dezminți. PDM a venit anterior cu o asemenea inițiativă, dar am lăsat-o deoparte pentru că eram în plină campanie electorală. Astfel de elemente subiective sunt determinate de contextul geopolitic. Este nevoie de o asumare politică în acest sens”, a spus liderul PDM.

Totodată, Vlad Plahotniuc a specificat că noul proiect de lege prevede eliminarea emisiunilor cu tentă informativă. Emisiunile de divertisment vor fi păstrate. Inițiativa nu prevede lichidarea unor posturi de televiziune din țară.

Vicepreședintele partidului, Andrian Candu, a menționat că R. Moldova nu este unicul stat care își protejează sistemul informațional. „Noi nu vrem să interzicem canalele TV din țară. Cele rusești își vor continua activitatea, dar fără emisiuni informative. Dacă se vor încălca regulile, posturile vor fi amendate și chiar le vor fi retrase licențele. Totodată, menționăm că timpul pentru examinarea cauzelor în instanțele de judecată se va reduce”, a spus Andrian Candu.

Proiectul este înregistrat în Parlament, va fi plasat pe site-ul Parlamentului și va fi supus dezbaterilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților