[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou proiect, cu suportul UE, lansat: Beneficiari de informație vor fi toți cetățenii
7 Noiembrie

Un nou proiect ce ține de vizibilitatea și comunicarea pentru acțiunile de implementare a AA/DCFTA, în cadrul programelor de asistență finanțate de Uniunea Europeană (UE) a fost lansat astăzi la Chișinău, cu participarea Comisarului European pentru Comerț, Cecilia Malmstrom, transmite CURENTUL.

În cadrul ceremoniei de lansare a proiectului, viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a menționat importanța acestui proiect pentru antreprenori și investitorii străini la capitolul informare asupra programelor de asistență AA/DCFTA.

„Am avut mai multe discuții cu doamna Cecilia Malmstrom privind subiectele ce țin de realizarea angajamentelor R. Moldova care sunt și pe agenda noastră de reforme, dar și despre accelerarea acordului AA/DCFTA. Se vorbește puțin despre acest program și avantajele care le oferă pentru investitori, agenți economici și antreprenori. Am reușit să recuperăm din restanțele înregistrate anii precedenți. Avem restanțe la promovarea și aplicarea legislației la nivelurile sectoriale. Mult mai lent merg implementările în domeniul agricol și industrial. Sunt convins că, acest proiect va atrage sectoarele economiei. Vorbim aici nu doar de avantaje, vorbim de necesitatea de a informa investitorii. Beneficiari de informație vor fi toți cetățenii. Circa 2 milioane de euro vor fi utilizați în domeniul de comunicare, pentru ca perceperea avantajelor proiectului să fie la alt nivel mai performant”, a spus Octavian Calmâc.

Cecilia Malmstrom a reiterat că proiectul AA/DCFTA va oferi în continuare diverse oportunități pentru antreprenori, iar proiectul nou lansat va informa populația despre avantajele acestuia.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților