[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou post de pompieri a fost inaugurat la Mereni
2 Noiembrie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a deschis un nou post de salvatori și pompieri în localitatea Mereni raionul Anenii Noi, transmite CURENTUL.

Stația a fost inaugurată după ce autoritatea publică locală a ajuns la concluzia că intervenția echipelor civile ar putea reduce timpul de răspuns într-o situație excepțională.

La eveniment a fost prezentă conducerea Serviciului Situații Excepționale în frunte cu șeful adjunct Anatol Viniciuc și reprezentanți ai autorității publice de nivelul întâi și doi. Colonelul Anatol Viniciuc a subliniat importanța lansării posturilor de salvatori și pompieri în Republica Moldova, dar și necesitatea acestora pentru cetățenii țării noastre. Prin lansarea mai multor stații de pompieri se poate interveni mult mai rapid într-o situație de risc, salvând vieți și bunuri materiale.

Conform programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat deja 37 de posturi în mai multe localități din țară, care au menirea să intervină până la venirea echipelor profesioniste.

Mai mult, instruirea, echipamentul, dar și autospeciala de intervenție sunt oferite de IGSU. Postul de salvatori de la Mereni va deservi două localități, iar în el vor activa 12 pompieri voluntari civili.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților