[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou post de pompieri a fost inaugurat în Bașcalia
22 Noiembrie

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost prezentă la inaugurarea unui nou post de salvatori și pompieri din localitatea Bașcalia, raionul Basarabeasca, transmite CURENTUL.

Stația a apărut după ce autoritățile publice locale au fost susținute de Serviciul Situații Excepționale al MAI. În cadrul noului post vor lucra 6 pompieri civili, care au menirea de a lichida situațiile excepționale din localitățile Bașcalia și Cioc-Maidan. Mai mult, salvatorii vor interveni nu doar la lichidarea incendiilor, dar și la accidente și alte situații de risc.

La evenimentul de inaugurare a postului conducerea IGSU reprezentată de șeful adjunct Alexandru Oprea a remarcat importanța funcționării a astfel de posturi pentru prevenirea și intervenția operativă în situații de risc. Despre necesitatea intervenției pompierilor civili a vorbit și reprezentanții autorităților publice, dar și deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Dumitru Diacov.

Pentru ca postul de salvatori să  activeze în regim permanent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a oferit o autospecială de intervenție. Mai mult, pompierii civili au beneficiat de instruire din partea salvatorilor profesioniști, pentru a putea interveni în situații de risc.

Conform informației IGSU la moment în toată țara au fost deschise 38 posturi civile de salvatori și pompieri, care servesc forța primară de intervenție până la venirea echipelor profesioniste.

Conform Programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale din țară, urmeze să activeze peste 100 de stații civile.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților