[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou partid – Partidul Voința Poporului. Uite ce vrea să schimbe în țară!
9 Martie

Un grup de cetățeni din Republicii Moldova au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre crearea unui nou partid politic – Partidul politic Voința Poporului, informează CURENTUL.

Fondatorul formațiunii este Nicolae Gîrbu, care a declarat că partidele politice existente nu mai au încrederea poporului.

„De aici apare și necesitatea apariției noilor partide care au viziuni, convingeri și cultura de a salva țara. Partidul politic Voința Poporului apare din nevoia unei alternative reale, la toate celelalte formațiuni politice existente, care se va deosebi printr-o democrație internă reală, cu o doctrină nouă – conservatoristă și care va pune pe prim-plan interesul național și al cetățeanului simplu. Pentru a reprezenta interesele tuturor cetățenilor, partidul se poziționează pe centru și consideră că unitatea națională indiferent de originile etnice și viziunile geopolitice ale cetățenilor este o prioritate a întregii societăți”, a precizat Gîrbu.

Potrivit lui, partidul își propune identificarea poporului ca subiect al puterii și soluționarea problemelor importante în stat de către voința poporului. „Ne propunem: restabilirea ordinii de drept și scoaterea statului din captivitate, crearea și dezvoltarea clasei de mijloc, crearea locurilor de muncă, salarii și pensii decente, eliminarea corupției și oligarhiei din rândurile parlamentarilor și a guvernanților, excluderea traseismului politic din rândurile fracțiunilor parlamentare, facilitarea businessului mic și mijlociu, asigurarea securității investițiilor străine și a celor interne, transformarea sistemului național de educație și de sănătate în prioritate națională, dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu țările din est și vest, prioritar în politica externă fiind interesul cetățenilor RM”, a enumerat Gîrbu.

În context, Nicolae Gîrbu a afirmat că îndeamnă și mizează pe oameni onești, cinstiți și patrioți ai neamului – să adere la echipa formațiunii, care prin implicare personală și acțiuni comune vor schimba voința oamenilor spre bine.

Andriana Cheptine

foto: privesc.eu

Inapoi la arhiva noutaților