[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou partid apare în Republica Moldova
21 Ianuarie

Fostul primar interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu lansează propriul partid. În cadrul unei conferințe de presă, el a anunțat că urmează să constituie grupul de inițiativă, informează CURENTUL.

„Am ajuns în momentul în care am decis că de noi depinde agenda publică și noi vrem ca problemele reale ale oamenilor să ajungă pe această agenda. Noi venim ca un partid de alternativă, ca o mișcare care să ofere tuturor oamenilor o platformă de a fi auziți, de a se afirma și de a deveni liderul de astăzi și de mâine. Noi vrem să dezvoltăm potențialul omului bazat pe problema lui”, a declarat Codreanu.

La fel, Ruslan Codreanu a accentuat: „Noi nu vrem să fim un partid clasic. Ne dorim un partid axat pe probleme foarte clare. Suntem o echipă de oameni tineri, care au experiență în diverse domenii și noi oferim o platformă pentru toți cei care vor să se alăture – să vină să facă parte dintr-o mișcare axată pe puterea omului. Noi nu venim nici să dezbinăm, nici să concurăm, noi venim ca oamenii să înțeleagă că sunt auziți”.

De menționat că, echipei fostului primar de Chișinău s-a alăturat și medicul Mihai Stratulat: „Eu personal vin în acest partid pentru a pune umărul în schimbarea sistemului medical”, a spus Stratulat.

Amintim că, Ruslan Codreanu a participat la fondarea partidului politic Partidul Popular European din Moldova (PPEM) în 2015. Tot în acel an el a fost ales consilier municipal în Chișinău din partea formațiunii. În noiembrie 2017 a fost numit viceprimar pe domeniul social al municipiului Chișinău. Pe 25 aprilie 2018 preia interimatul funcției de primar în Chișinău până în iulie 2019. Și-a exprimat dorința să participe la alegerile locale pentru funcția de primar al capitalei din 20 octombrie 2019, însă nu a fost înregistrat în cursă. În toată această perioadă, el a efectuat numeroase vizite în teritoriu, precizând că discută cu oamenii pentru a le afla problemele.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților