[ X ]
Un nou lot de automobile donate Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră de către Misiunea EUBAM
13 Octombrie

Parcurile auto ale Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră au fost completate cu alte șase autoturisme capabile să funcționeze în condiții de teren pe parcursul întregului an. Donația vine din partea Misiunii EUBAM, care, în luna iunie a anului 2016 a mai transmis spre folosință opt automobile similare, utilizate anterior de către Misiune, transmite CURENTUL.

Ceremonia de predare-primire a autovehiculelor respective s-a desfășurat astăzi, 12 octombrie, în prezența șefului Misiunii EUBAM, Ambasadorul Andrew Tesoriere, șefului Misiunii OIM, Antonio Polosa, Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, șefului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari și șefului adjunct al Secției Operaționale din cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Marco Gemmer.

Vitalie Vrabie i-a mulțumit șefului EUBAM pentru susținerea permanentă a eforturilor Serviciului Vamal privind eficientizarea activității.

La rândul său, Andrew Tesoriere, a catalogat transmiterea ca fiind „Un semn de asumare a responsabilităților pentru inițiativele derulate de EUBAM de către serviciile partenere din Moldova”.

Pe lângă asistența tehnică și metodologică acordată, Misiunea continuă să consilieze zilnic ofițerii vamali și polițiștii de frontieră la frontiera moldo-ucraineană cu privire la controalele la frontieră, procedurile vamale, analiza riscurilor și măsurile de combatere a criminalității transfrontaliere. Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră beneficiază de asistența EUBAM începând cu anul 2005.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților