[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou episod de învinuire în adresa Agenției „Moldsilva”. De această dată tăieri ilicite în satul Speia. Ce spune Agenția
20 Martie

Agenția „Moldsilva” susține că, retorica învinuirilor în adresa instituției a continuat cu un nou episod: „În apropierea satului Speia, raionul Anenii Noi, copacii din pădure sunt tăiați ilegal anul împrejur”, transmite CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, Agenția „Moldsilva” menționează că, tactica e mai veche.

„Am lansat o ipoteză-învinuire, ne-am asigurat vizualizări și reacții, am culpabilizat silvicultorii. Noi, cei cu știrile, muncim cu ardoare și nu contează dacă problema e problemă sau ba. De ce să solicităm informații și comentarii oficiale, căci nu ne mai iese știrea combativă. Atât doar, că toate lucrările efectuate în fondul forestier de către Agenția „Moldsilva” sunt planificate și executate conform normelor legale, iar actele corespunzătoare pot fi oricând prezentate. În cadrul Ocolului Silvic Anenii Noi s-au efectuat lucrări de exploatare forestieră pe suprafața a două parchete, cu extragerea produselor principale și cu respectarea rigorilor silvice: Hartă tehnologică, dispoziție pentru exploatarea pădurii, borne parchetare și inscripții necesare, iar masa lemnoasă a fost recepționată și luată la evidență contabilă. Pentru conformitate, aceste acte precum și parchetele propriu-zise, unde s-au efectuat lucrări, pot fi verificate, oricând, la fața locului. Iată de ce ar fi mai rezonabil, ca pe viitor, la orice interpretare a acțiunilor silvicultorilor, să solicitați, totuși, actele de rigoare și argumentarea tehnologică a lucrărilor în fondul forestier”, se mai spune în comunicat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților