[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou director și director adjunct la SIS! Parlamentul a votat
25 Iunie

Parlamentul a numit astăzi un nou director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Este vorba despre Alexandr Esaulenco, informează CURENTUL.

Alexandr Esaulenco a fost numit pe un termen de 5 ani.

Speakerul Zinaida Greceanîi a declarat că, Alexandr Esaulenco are stagiu de muncă. „Este un profesionist. Până acum a fost vicedirector SIS”, a precizat Greceanîi.

De menționat că, în ședință, Alexandr Esaulenco a menționat că nu a fost numit vicedirector al SIS pe criterii politice. „În cazul în care vor fi găsite careva interferențe cu PDM, sunt gata să-mi depun demisia”, a precizat el.

Candidatura noului director al SIS a fost susținută de 59 de deputați. După vot, Alexandr Esaulenco a depus jurământul.

În context, Zinaida Greceanîi l-a felicitat cu noua calitate. „Dorința noastră e să fiți corecți cu cetățenii RM. Ați depus jurământul în fața poporului, nu în fața unui partid sau a majorității parlamentare. Felicitări! Contăm că SIS își va exercita atribuții conform legii. Ați fost numit nu să faceți politică, dar să apărați securitatea statului RM”, a mai spus Greceanîi.

De menționat că, după numire, Alexandr Esaulenco a venit cu propunerea numirii în calitate de director adjunct al SIS pe Artur Gumeniuc.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților