[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou acord de colaborare între România și Republica Moldova
26 August

Ministrul Justiției Republicii Moldova, Vladimir Cebotari și ministrul Justiției României, Raluca Alexandra Prună, au semnat un acord bilateral de colaborare dintre cele doua instituții, informează CURENTUL.

Ministrul Justiției Republicii Moldova, Vladimir Cebotari, a menționat că acordul semnat va fi implementat timp de trei ani și are drept scop schimbul de experiență dintre cele două instituții.

„Acest acord presupune aplicarea bunelor practici între cele două instituții, ceea ce implică și acțiuni ce urmează a fi dezvoltate de instituțiile din cadrul Ministerului Justiției. La propunerea doamnei ministru, planificăm să extindem această listă și cu implicarea unor instituții care au nemijlocită tangență cu justiția” – a spus Vladimir Cebotari.

La rândul său, ministrul Justiției din România, Raluca Alexandra Prună, a declarat că semnarea acestui plan de acțiuni este un moment simbolic.

„Este simbolică ziua când semnăm acest plan. Este al doilea plan de cooperare în materie de justiție a țărilor noastre. Pe 27 august sărbătoriți un sfert de veac de independență – este simbolica pentru noi, pentru partea româna, semnarea acestui plan de acțiune. Vrem ca acest plan de acțiune să fie nu doar un document și sa fie concretizat într-o cooperare nemijlocită nu doar la nivelul ministerelor, dar mai ales la nivelul personalului ministerelor care să bucure de stabilitate. Sunt bucuroasă că mai punem o piatră la cooperarea la reformarea justiției între cele două țări” – a spus Raluca Alexandra Prună.

Precizăm că, acest acord va prezenta mai multe acțiuni de schimb de experiență și expertiză dintre cele două ministere și a instituțiilor subordonate. De asemenea, expertiza va fi la nivelul schimbului de experiență și a actelor legislative de reformă, dar și aplicarea normelor europene.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților