[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un miting – recviem de comemorare a victimelor Holocaustului se va desfășura în Chișinău
21 Ianuarie

Parlamentul, în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Moldova și Guvernul Republicii Moldova, organizează pe 29 ianuarie curent o serie de evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului, transmite CURENTUL.

Președintele Parlamentului Andrian Candu, alături de comunitatea evreiască, reprezentanți ai comunității rome, invitați de peste hotare și oficiali din Republica Moldova vor, participa la 29 ianuarie, ora 10.00, la mitingul-recviem de comemorare a victimelor Holocaustului.

„Statul Republica Moldova a însușit lecția trecutului și a înțeles să acționeze împotriva uitării și a oricăror forme ale intoleranței, discriminării, rasismului, antisemitismului și xenofobiei. Acțiunile de comemorare a victimelor Holocaustului sunt expresia datoriei de a recunoaște și asuma crimele comise împotriva comunității evreiești și a comunității rome. Suntem obligați să înțelegem lecțiile trecutului, pentru a nu admite vreodată repetarea lor”, a spus Andrian Candu, potrivit unui comunicat de presă.

Toți cei care vor putea veni în această zi sunt așteptați la monumentul Victimelor Fascismului, din strada Calea Orheiului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților