[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un minor – reținut de polițiștii Capitalei. A furat un telefon mobil în plină stradă și un cvadriciclu
12 Septembrie

Minor, în vârstă de 13 ani, originar din r. Cahul, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind suspectac în comiterea unui atac tâlhăresc și furt, transmite CURENTUL.

Acesta la finele lunii august, a comis un atac tâlhăresc și un furt. Astfel la data de 28 iulie, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost alertat de către părinții unui minor în vârstă de 11 ani, comunicând că copilul a fost amenințat și în mod deschis i-a fost sustras telefonul mobil. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a sect. Botanica, pentru stabilirea circumstanțelor. La fața locului forțele de ordine au stabilit că individul a amenințat minorul cu un cuțit și în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model „Samsung”, în sumă de 6 700 lei.

În urma măsurilor de investigație întreprinse de forțele de ordine, individul a fost identificat și escortat la inspectorat. Ulterior s-a stabilit că acesta a mai comis un furt de cvadriciclu, în timp ce se afla în parcul Valea Trandafirilor, prejudiciul fiind estimat la 15 000 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția în ambele cazuri, comunicând că bunurile sustrase le-a vândut la prețuri simbolice obținând un profit iar banii i-a cheltuit. Acesta anterior de nenumărate ori a mai fost cercetat penal pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Totodată bunurile sustrase au fost depistate și ridicate de forțele de ordine și urmează a fi întoarse proprietarilor.

Minorul se cercetează în stare de libertate pentru tâlhărie și furt. Conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare de până la 8 ani.

Cristina Pendea

69826293_666341613775561_6097756290665152512_n

Inapoi la arhiva noutaților