[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un minor din Leova a sunat la 112 și a anunțat că la Curtea de Apel Chișinău se află o bombă
25 Martie

Ieri, la serviciul unic 112, a parvenit un apel telefonic anonim, prin care a fost comunicat că în sediul Curții de Apel Chișinău este instalat un dispozitiv explozibil. La fața locului imediat s-au deplasat și intervenit toate serviciile specializate, care au evacuat angajații și au încercuit zona. În urma cercetărilor demarate, nu s-a depistat nimic suspect, transmite CURENTUL.

Ca urmare a acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiștii sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost identificat autorul apelului. Acesta s-a dovedit a fi un minor în vârstă de 10 ani, originar dintr-o localitate a r. Leova. Minorul fiind audiat de polițiști în prezența părinților, acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că ar fi făcut o glumă fără a-și da seama de consecințe.

Reieșind din vârsta subiectului faptei, răspunderea pentru încălcarea legislației o vor purta-o părinții minorului. Aceștia riscă o amendă în mărime de la 450 la 900 lei sau muncă neremunerată de la 40 la 60 de ore.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților