[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un milion de lei pentru satele Moldovei din partea Fundației lui Renato Usatîi. Iată cu ce scop
9 Noiembrie

În ziua Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, când hramurile sărbătoresc un șir de sate și orașe din Moldova, fundația lui „Renato Usatîi” a donat circa un milion de lei pentru dezvoltarea infrastructurii localităților din țară, transmite CURENTUL.

Orașului Cantemir i-au fost oferite 2 sute de mii de lei, câte o sută de mii de lei au primit orașele Iargara din raionul Leova, satele Lopățica din raionul Cahul, Cania, raionul Cantemir, orașul Biruința, raionul Sîngerei, comuna Călugăr și satul Prajila din raionul Florești. Totodată satelor Bocani, raionul Fălești, și Nicolaevca, raionul Florești, i-au fost donate câte 70 mii de lei.

Banii oferiți de către fundația lui Usatîi sunt prevăzuți pentru lucruri esențiale. Astfel, primarul orașului Cantemir Roman Ciubaciu a declarat că banii v-or fi direcționați către reconstrucția stadionului, în timp ce pe banii donați, în comuna Cania va fi restaurată canalizarea. În orașul Iargara, banii v-or fi folosiți pentru finalizarea construcției bisericii ortodoxe. În satul Lopățica, potrivit primarului Valeriu Stoianov, cea mai gravă problemă, rămâne cea a drumurilor.

Într-un șir de localități, certificatele erau înmânate de către Dumitru Ciubașenco. El a transmis locuitorilor satelor și orașelor salutările din parte lui Renato Usatîi, care continuă tradiția de oferire a cadourilor cu ocazia hramurilor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților