[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un lot de mărfuri de larg consum fără acte de proveniență – depistat la frontieră. Conducătorul auto riscă amendă
9 August

Marfă de larg consum, în sumă de aproximativ 40 mii lei, a fost reținută în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Criva, ca urmare a valorificării unei informații operative, transmite CURENTUL.

Ieri, 8 august a.c., în cadrul unor acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de bunuri, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au identificat un cetățean moldovean de 49 de ani, care transporta un lot de marfă fără acte de însoțire. Acesta conducea un microbuz, de model Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova. Vehiculul a fost oprit pentru verificările de rigoare pe traseul M14, în regiunea satului Criva, raionul Briceni. După legitimarea conducătorului auto s-a purces la cercetarea mijlocului de transport, încărcat cu pachete de diferite dimensiuni.

La examinarea conținutului s-a stabilit prezența unei cantități impunătoare de produse cosmetice, dar și băuturi alcoolice – 40 de sticle de votcă a câte 0,5 litri fiecare. Șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență și deținere pentru întreaga cantitate de bunuri. Conform procedurii legale marfa, estimată preventiv la suma de 40 mii lei, a fost ridicată și plasată în camera de păstrare a corpurilor delicte din cadrul SPF Criva, până la soluționarea cazului.

Conducătorul auto riscă o amendă de la 60 la 90 de u.c..

4c 2c 1c

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților