[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un lot de arme și muniții introduse ilegal în țară – încercate de a fi vândute. O minoră prinsă de polițiștii Capitalei
12 Aprilie

În cadrul acțiunilor orientate spre relevarea cazurilor de punere în circulație ilegal a armelor, ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a mun. Chișinău au stabilit un grup de persoane care a întrodus ilegal în țară și a încercat să pună în circulație un lot de arme și muniții pe teritoriul capitalei, în lipsa actelor de provenieţă şi celor care ar permite acest gen de activitate, cu ultererioara realizare prin plasarea anunțurilor prin intermediul site-urilor, transmite CURENTUL.

Astfel, la data de 11 aprilie curent, în sectorul Ciocana din mun. Chișinău, de la o minora în vîrstă de 16 ani au fost ridicate 14 unități arme și 800 unități cartușe în timp ce le propunea spre realizare, preliminar armele s-au dovedit a fi de tip de semnalizare. Acestea urmează să fie supuse unei examinări balistice de către Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General de Poliție pentru stabilirea categoriei și tipului. În continuare sînt întreprinse măsuri la stabilirea modului de introducere în țară a armelor și a persoanelor implicate cu atragerea la răspundere a făptașilor.

Totodată, Direcția de Poliție a mun. Chișinău atenționează că importul și comercializarea armelor și munițiilor aferente, indiferent de categoria acestora, se realizează de către armurieri licențiați în domeniul dat, se procură obligatoriu doar din magazine specializate de arme, după care se pun la evidenţa organului de poliţie, şi se deţin în baza permisului de armă conform prevederilor Legii nr. 130 din 08.06.2012 privind regimul armelor și munițiilor cu destinație civilă. Pentru încălcarea prevederilor legale, făptașul este pasibil de răspundere penală sau contravențională.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților