[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un liberal știe ce răspuns va da Comisia de la Veneția privind modificarea Codului Electoral
25 Aprilie

Valeriu Munteanu, ministru al Mediului, membru al Partidului Liberal, susține că știe ce răspuns va da Comisia de la Veneția pe marginea intenției de modificare a Codului Electoral. Despre aceasta el vorbește într-un interviu acordat pentru Europa Liberă, transmite CURENTUL.

„Fără ca să fac concurenţă cuiva, pentru rolul de baba Vanga a Republicii Moldovei, există altcineva care se pretează foarte bine în acest sens, dar, cunoscând specificul raporturilor pe care le are acest organism al Consiliului Europei, Comisia de la Veneţia va spune în felul următor: „Ambele proiecte sunt democratice. Şi cel care există acum în Republica Moldova, şi cele două sunt democratice”. De constituţionalitate, probabil, se vor expune mai puţin. Iar recomandarea lor va fi una politico-juridică, ca să existe consens, ca să existe pace, linişte şi să nu existe emoţii în acest sens”, spune politicianul.

Munteanu mai spune că, pentru el personal, dar şi pentru Partidul Liberal, nu contează care este sistemul de alegere a deputaţilor, contează foarte mult ca acesta să fie, în primul rând, constituţional.

„Ori, în formula în care a fost propus primul proiect, de Partidul Democrat, dar şi proiectul propus de preşedintele Dodon, pe care l-au semnat socialiştii, nu trec testul de constituţionalitate”, a specificat ministrul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților