[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un lan cultivat cu porumb şi plante de cânepă, depistat de poliţişti în preajma localităţii Măgdăceşti
1 August

Ieri, poliţiştii sectorului Centru ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în cadrul unor acţiuni speciale de investigaţii demarate, de comun cu angajaţii Departamentului Instituţii Penitenciare au depistat un lan de cânepă cultivată şi crescută printre rânduri de porumb, transmite CURENTUL.

Lotul de pământ cu o suprafaţă de peste 10 ari a fost descoperit pe un câmp din apropierea localităţii Măgdăceşti din raionul Criuleni.

La faşa locului a fost solicitată grupa operativă pentru a iniţia cercetări, precum şi să identifice proprietarul lotului de pământ, întrucât era bine prelucrat şi plantele de cânepă îngrijite corespunzător. Astfel, au fost smulse tufe de cânepă pentru a fi transportate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP. În dependenţă de rezultate, va fi iniţiată o cauză penală pentru a fi documentate persoanele implicate în acest caz.

Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele ce au recurs la acţiuni de cultivare şi creştere a plantelor de cânepă, riscă amendă în mărime de la 19 mii lei la 25 mii lei sau închisoare de până la 2 ani.

Reamintim că, acţiunile desfăşurate de Poliţia Capitalei au loc în cadrul operaţiunii speciale MAC 2017, iniţiată de către Inspectoratul General al Poliţiei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților