[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un inspector al Postului vamal Sănătăuca, reținut de CNA pentru corupere pasivă
13 Martie

Un inspector al Postului vamal Sănătăuca a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectat de pretindere și primire de mită, transmite CURENTUL.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorul ar fi cerut 300 euro de la un şofer pentru a nu include în baza de date a Serviciului Vamal informația cu privire la introducerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova, prin regiunea transnistreană, a trei automobile, cu numere de înmatriculare lituaniene. Astfel, după ce a fost denunţat, suspectul a fost prins în flagrant în momentul în care primea a două tranșă, în valoare de 100 euro, din suma pretinsă de 300 euro, alţi 200 de euro fiindu-i transmişi anterior.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324, corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani, în cazul în care va fi găsit vinovat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților