[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un inspector al Agenției Servicii Publice cercetat penal de către CNA pentru trafic de influență
28 Decembrie

Un inspector din cadrul Serviciului Call Center al Agenţiei Servicii Publice, care acordă suport informaţional şi de comandă a documentelor, este cercetat penal de către procurorii anticorupţie şi CNA într-un dosar de trafic de influenţă. Inspectorul ar fi pretins 200 de euro de la un cetăţean pentru a-l ajuta să obţină ilegal acte de identitate, transmite CURENTUL.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorul ar fi cerut banii pentru a influenţa alte persoane, responsabile de perfectarea paşapoartelor, să-i elibereze documentul, chiar dacă solicitantul era cercetat în câteva dosare penale şi nu avea dreptul să-şi perfecteze acte de identitate.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, inspectorul riscă închisoare de la 2 la 6 ani sau o amendă de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale.

De menţionat că, Agenţia Servicii Publice a fost creată în luna mai 2017 cu scopul eliminării birocraţiei la eliberarea unor acte pentru cetăţeni şi corupţiei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților