[ X ]
Un inginer-şef de reţele al Companiei „RED Union Fenosa” a fost condamnat la 4 ani de închisoare
9 Decembrie

La insistenţa procurorilor, inginerul-şef de sector al reţelei de distribuţie Comrat al companiei ÎCS „RED Union Fenosa” SA, acuzat de încălcarea regulilor de exploatare a obiectivelor energetice, soldată cu decesul unei persoane, a fost condamnat, recent, după ce ani la rând a fost achitat de magistraţi pe motiv că fapta nu a fost comisă de inculpat, transmite CURENTUL.

Tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de 8 octombrie 2008 în raionul Ceadâr-Lunga. Fiind responsabil de asigurarea securităţii şi funcţionalităţii lucrărilor la reţelele electrice, amplasate pe sectorul pe care-l deservea, inginerul-şef a încălcat prevederile legale de exploatare tehnică a centralelor şi reţelelor electrice, în rezultat, un bărbat care-şi păştea cornutele a fost electrocutat mortal de un cablu de înaltă tensiune care atârna de la un pilon de electricitate.

După zece ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări, timp în care dosarul a fost de 5 ori obiectul examinării la Curtea Supremă de Justiţie, magistraţii Curţii de Apel Chişinău au casat, într-un final, sentinţa ilegală de achitare a inculpatului şi l-au condamnat pentru crima comisă la 4 ani închisoare, cu suspendare. În plus, el urmează să achite, în folosul succesorului părţii vătămate, un prejudiciu moral şi material în sumă de 52 de mii de lei.

Decizia este definitivă şi executorie însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților