[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un individ a fost reținut. Punea în circulație bancnote false!
13 Decembrie

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au identificat şi reţinut un bărbat în vârstă de 32 ani, anterior judecat pentru tâlhărie şi jaf în Federaţia Rusă, fiind bănuit de punerea în circulaţie a bancnotelor false cu nominalul de 100 lei, pe teritoriul Capitalei, informează CURENTUL.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii întreprinse de comun cu Procuratura sectorului Botanica, s-a constatat că bănuitul ar fi cunoscut despre faptul că bancnotele sunt false, procurând băuturi alcoolice la domiciliul unei femei din comuna Băcioi. Respectiv individul ar fi pus în circulaţie trei bancnote cu nominalul de 100 lei cu semne evidente de falsificare.

Astfel de către Judecătoria sectorul Botanica a fost aplicată măsura de reprimare sub formă de arest în privinţa lui, pe un termen de 30 de zile. Conform legislaţiei penale în vigoare bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până al 10 ani.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților