[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de veterani ai MAI și ai războiului de pe Nistru au adoptat o Rezoluție: „Nu am admis și nici nu admitem federalizarea R. Moldova”
12 Iunie

Veteranii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Asociația veteranilor războiului de pe Nistru au desfășurat un miting în centrul Capitalei, transmite CURENTUL.

Aceștia s-au arătat nemulțumiți de intenția Președintelui țării, Igor Dodon, privind federalizarea Republicii Moldova.

Veteranii au votat, în unanimitate, o Rezoluție, ce va fi transmisă partidelor politice, corpului diplomatic, ONG-urilor, mass-mediei din R. Moldova.

În Rezoluție, veteranii de război au exprimat câteva deziderate.

„Asociațiile veteranilor din R. Moldova au fost și vor rămâne apolitice, imparțiale și independente. Prezenta Rezoluție este una apolitică și vine să susțină respectul pentru valorile și libertățile oamenilor, democrația, libertatea și statul de drept. Condamnăm trădarea de țară și federalizarea acesteia. Nu am admis și nu vom admite federalizarea țării și transformarea într-un stat vasal. Chemăm clasa politică să ia atitudine de viziunea veteranilor și să respecte mecanismele și instrumentele democratice. Încurajăm corpul diplomatic acreditat să ia act de prezenta Rezoluție”, se spune în textul Rezoluției.

De asemenea, în cadrul mitingului, veteranii au propus ca în Rezoluție să fie incluse și câteva propuneri: demisia Președintelui R. Moldova, autoritățile legale să declare pe vicepremierul rus, Dmitri Kozak și Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova – persoane non-grata, dar și Procuratura Generală să deschidă un proces penal pe marginea acestui subiect.

Cristina Parfeni

foto: telegraph.md

Inapoi la arhiva noutaților