[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de militari ai Armatei Naționale – absolvenţi ai cursului de limbă engleză
7 Iulie

Un grup de militari ai Armatei Naţionale a absolvit cursul de limbă engleză, desfăşurat de Centrul Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în perioada 20 februarie – 7iulie curent, transmite CURENTUL.

Festivitatea de absolvire a avut loc astăzi la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în prezenţa vice-ministrului Apărării, Gheorghe Galbura.

Vice-ministrul Galbura i-a felicitat pe absolvenţi şi le-a solicitat să aplice în practică cunoştinţele acumulate în cadrul cursului. „Cunoaşterea limbii engleze vă va oferi şansa de a participa la exerciţii şi misiuni internaţionale, la studii peste hotare, comunicând cu militarii altor ţări şi pregătindu-vă pentru provocările carierei militare”, a spus Gheorghe Galbura.

Potrivit şefului Centrului Lingvistic, locotenent-colonel (r) Ion Serjant, în perioada respectivă au fost instruiţi 26 militari din marile unităţi, unităţi militare şi instituţii ale Armatei Naţionale. Sursa citată a specificat că la final, studenţii au fost evaluaţi în conformitate cu criteriile STANAG 6001.

De menţionat că Centrul Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” are drept scop implementarea concepţiei cu privire la instruirea lingvistică în Armata Naţională şi racordarea procesului de instruire lingvistică la imperativele timpului.

Până în prezent, circa 1244 militari au fost instruiţi în cadrul centrului respectiv, iar activităţile didactice desfăşurate au dus la progrese remarcabile în direcţia ridicării nivelului de pregătire în domeniul limbilor străine, cu accent pe limba engleză.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților