[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de activiști civici, despre necesitatea introducerii moratoriului cu privire la privatizarea întreprinderilor de stat
12 Februarie

Un grup de activiști civici, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au comunicat despre necesitatea introducerii moratoriului cu privire la privatizarea întreprinderilor de stat, informează CURENTUL.

Ștefan Gligor a comunicat mai multe detalii în acest sens. „Inițiativa PSRM și, în special, a lui Igor Dodon cu privire la privatizarea Întreprinderii de Stat „Metalferos”, în opinia noastră, este una alarmantă. Noi considerăm că, în spatele acestei inițiative cu privire la efectele benefice ale acestei privatizări se ascund interese personale de îmbogățire ilicită. Este vorba despre transferarea unui monopol de stat în mâini private cu valorificarea ulterioară a mijloacelor financiare enorme, care sunt stoarse din această companie de stat”, a spus Gligor.

„Orice inițiativă venită din partea coaliției de guvernare PSRM-PD cu privire la deetatizarea și privatizarea proprietății de stat o calificăm ca fiind lipsită de legalitate. Aceste inițiative au drept scop îmbogățirea ilicită a politicienilor”, a adăugat el.

În acest fel, grupul de activiști a comunicat: „Solicităm Parlamentului Republicii Moldova introducerea moratoriului cu privire la privatizarea întreprinderilor de stat până la desfășurarea alegerilor parlamentare, ordinare sau anticipate”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților