[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un fost președinte al Curții Constituționale lansează o carte. Detalii
28 Mai

Doctorul în drept, conferențiar universitar, Victor Pușcaș, ex-vicepreședinte al Parlamentului R. Moldova, ex – președinte al Curții Supreme de Justiție, ex- judecător și ex – Președinte al Curții Constituționale împreună cu doctorul în drept, lectorul universitar Valeriu Kuciuk, șef al Serviciului reprezentare la Curtea Constituțională și organele de drept din cadrul Direcției Juridice a Parlamentului RM lansează cartea „Justiția constituțională: Analiză, studiu de caz, cercetare științifică”, transmite CURENTUL.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Universității de Studii Europene din Moldova, în sala de lectură (aud. 308) și va începe la ora 14:30, joi, 30 mai.

„Această carte conține analize detaliate a practicii de exercitare a jurisdicției constituționale în Republica Moldova și este menită să ofere sprijin și valoare normei de drept constituțional, să fortifice încrederea cititorului în valorile constituționale și să sprijine trust-factorul public în Justiția constituțională din Republica Moldova. Legea fără Justiție – este moartă!”, menționează autorii.

Menționăm că Valeriu Kuciuk este autor/coautor a cinci monografii și a peste 50 de articole în domeniul dreptului.

Victor Pușcaș este actualmente șef de catedră „Drept public” al Facultății de Drept a Universității de Studii Europene din Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților