[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un fost politician de la noi va lansa la București o carte. „Este dedicată cititorilor din România și R. Moldova”
29 Februarie

Fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat din Moldova, Iurie Roșca, fost vice-prim-ministru și fost vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Roșca, va lansa la București, România cartea „Interesul Național ca Modus Vivendi”, transmite CURENTUL.

Evenimentul va avea loc la 5 martie curent la Hotelul Cișmigiu din București și va începe la ora 18:00.

Într-un interviu pentru inprimalinie.com, Iurie Roșca afirmă că această carte este dedicată românilor și moldovenilor, pe care încearcă să îi informeze asupra realităților din R. Moldova, asupra contextului internațional în carețara s-a pomenit, asupra cauzelor profunde ale dramei pe care o trăiește R. Moldova.

„E o perspectivă eurosceptică sau euro-lucidă, după cum se exprimă tânărul autor francez Charles-Henri Gallois (a se vedea ”Les illusions économiques de l’Union européenne”), conservatoare, adică ortodoxă și naționalistă, inclusiv în accepția economică a termenului. E o contribuție la „dez-vrăjirea” semenilor noștri sau poate la dez-încântarea, ca să nu zic la descântarea de fascinația față de un Occident admirat cu naivitatea unui consumator de publicitate comercială. Ea se adresează celor atinși grav de virusul liberalismului, ai modelului consumist, oamenilor noștri ajunși victime ale ingineriilor sociale practicate de centrele de influență din exterior”, menționează Iurie Roșca.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților