[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un expert rus vine la Chișinău să instruiască bucătarii și proprietarii de localuri: „Igiena din bucătării reprezintă 50 la sută din succes”
18 Iunie

Expertul Konstantin Krivoshonok, medicul-șef sanitar al Federației Hotelierilor și Restauratorilor din Rusia, vine la Chișinău, pe 21 iunie curent, pentru a instrui bucătarii, proprietarii de localuri și oamenii de afaceri din HoReCa, cum să acționeze pentru a asigura o curățenie impecabilă în bucătării, a implementa HACCP(Hazard Analysis Critical Control Points, tr. Analiza riscurilor și stabilirea punctelor critice de control) și a fi încrezut că sănătatea nici unuia dintre clienți nu va avea de suferit după ce îi va vizita localul, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR), Konstantin Krivoshonok este autorul cărții „ХАССП: Вся правда. Как не отравить гостей в ресторане”. Acesta face parte din Consiliul Public de pe lângă Direcția Rospotrebnadzor din Moscova, este ideolog al reformei alimentației școalare și oferă lecții despre securitatea sanitară și tehnologiile producției alimentare la Novikov School (școală culinară deschisă pe lângă unul dintre cele mai celebre restaurante din Moscova).

„Trăim în epoca unei incertitudini în masă. Oamenii și evenimentele ne consumă tot mai mult timp. Timpul este cea mai importantă resursă, iar informația – resursa fără de preț. Fiecare dintre noi mănâncă, acasă, la serviciu sau în restaurant. Conform piramidei lui Maslow, hrana este o resursă de primă necesitate și este important ca aceasta să fie de calitate. Subiectul alimentației sigure devine tot mai important pentru oamenii de afaceri deoarece aceștia trebuie să ofere bucate gustoase, să nu intoxice pe nimeni și să câștige bani, indiferent dacă își deservesc clienții într-un restaurant de lux sau la un chioșc cu covrigi”, spune Konstantin Krivoshonok.

„Există zeci de soluții, econome și eficiente, pentru a preveni mai multe probleme cu care se confruntă actualmente cei care lucrează în bucătăriile profesionale. Acestea sunt simple și eficiente pentru oricine, de la un bucătar cu experiență internațională și până la un stagiar sau doamna care spală podeaua. Vrem să le spunem oamenilor de afaceri, prin intermediul acestui eveniment, că igiena din bucătării reprezintă 50 la sută din succesul lor, deoarece mâncarea făcută într-un spațiu curat este mai gustoasă, iar clientul este mai mulțumit”, declară Ion Lupu, directorul Toreco, organizator al evenimentului.

Totodată, Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) invită oamenii de afaceri, proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele, dar și reprezentanții autorităților publice la evenimentul „Tork Day 1st Event in Moldova – Mituri despre HACCP: Probleme și soluții pentru HoReCa”.

Cristina Pendea

 

Inapoi la arhiva noutaților