[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un ex-candidat la funcția de Președinte, în dilemă la 3 zile pînă la alegeri. Ce spune de Maia Sandu
10 Noiembrie

Deputatul independent Valeriu Ghilețchi, candidat la funcția de Președinte al R. Moldova, nu a decis încă pe cine va susține în turul II al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, cînd cetățenii vor alege între Maia Sandu, lider PAS și Igor Dodon, lider al PSRM,  transmite CURENTUL. 

Ghilețchi a scris pe facebook un mesaj către cei peste 1% din cetățeni care și-au dat votul pentru el.

„Dragi prieteni, aşa cum am promis, am revenit ca să vă prezint poziția mea referitor la turul doi al alegerilor prezidențiale din această duminică:
Vă amintesc că imediat după încheierea primului tur mi-am exprimat disponibilitatea să discut cu Dna Maia Sandu privind susținerea ei în turul doi. Întotdeauna am crezut și cred în continuare că numai printr-un dialog respectuos și o bună înțelegere putem construi o platformă comună viabilă în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă cetăţenii noștri. Apreciez că Dna Sandu a făcut unele clarificări în ce privește poziția ei vis-a-vis de anumite teme sensibile, dar, totodată, regret că domnia sa nu a arătat deschidere pentru dialog. A respinge unele învinuiri nefondate și a-ți asuma angajamente concrete de a promova și a proteja anumite valori sunt lucruri diferite. Cred mai mult în discuții sincere și oneste, decât în corectitudine politică”, a scris  deputatul.

Ex-candidatul a adresat mulțumiri tuturor celor l-au susţinut în primul tur de scrutin.

„Reiterez că eu rămân un susținător al cursului pro-european, asumându-mi responsabilitatea de a promova în continuare valori conservatoare. Înţeleg că în situația în care ne aflăm nu avem opțiunea ideală pe care ne-o dorim. Cu toate acestea, cred că este important să participăm în aceste alegeri. Mă rog ca Dumnezeu să ne călăuzească pe fiecare ca duminică să facem cea mai bună alegere pentru viitorul țării noastre”, a mai scris demnitarul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților