[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un echipaj SMURD va transporta o pacientă din Ungaria în Moldova
13 Aprilie

Angajații Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare din cadrul IGSU efectuează în aceste zile o misiune transfrontalieră pentru a aduce în Republica Moldova o pacientă care a suportat un accident rutier în Ungaria, transmite CURENTUL.

Persoana care a solicitat transportarea este o femeie în vârstă de 38 de ani care a suferit un politraumatism grav în orașul Mateszalka din Ungaria.

Pentru transportarea femeie a fost trimis un echipaj SMURD din Republica Moldova, care are menirea de a prelua pacienta și a o aduce în siguranță în țară. Persoana este monitorizată pe parcursul drumului, iar potrivit echipajului IGSU delegat pentru misiune, aceasta urmează să ajungă în țară în această seara. După ce ambulanța va ajunge în Republica Moldova, femeia va fi adusă la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, unde va primi îngrijirile de rigoare.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență aceasta este a 14- a misiune transfrontalieră de transportare a moldovenilor răniți din străinătate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților