[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deținut a avut posibilitatea de a-și revedea fiul. ANP: „Astfel de acțiuni contribuie la susținerea unui climat moral-psihologic al persoanelor deținute”
29 Noiembrie

După o perioadă de peste un an și jumătate, un deținut, condamnat la 7 ani și 6 luni privaţiune de libertate, aflat în custodia Penitenciarului nr.11-Bălți, și-a revăzut feciorul, beneficiind de o întrevedere multașteptată, transmite CURENTUL.

Copilul, în vârstă de 9 ani se află în îngrijirea Centrului de plasament temporar al copiilor aflați în situație de risc „Drumul spre casă” din mun. Bălți, după ce părinții au fost decăzuți din drepturi.

Întâlnirea celor doi a fost posibilă datorită colaborării dintre administrația penitenciarului și Direcția de Asistență Socială și Protecție a Familiei din Bălți, dar și Centru de plasament, care au oferit tatălui și fiului șansa de a se revedea. Întâlnirea a fost plină de emoţii, iar amintirile, îmbrățișările și tot ce este legat de casa părintească au predominat, trezindu-le speranțe de reuniune a familiei.

Revederea a constituit un sprijin moral de neînlocuit atât pentru tatăl privat de libertate, cât și pentru copilul lipsit de afecțiunea și grija părintească, ultima întrevedere având loc în luna aprilie 2017, la solicitarea deținutului.

„Astfel de acțiuni contribuie la susținerea unui climat moral-psihologic benefic în rândurile persoanelor aflate în detenţie, menținerea relațiilor cu familia având o importanță majoră în păstrarea echilibrului sufletesc al persoanelor de după gratii”, menționează ANP.

Cristina Parfeni

IMG_6114 IMG_6122_1

Inapoi la arhiva noutaților