[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat vine cu recomandări pentru Guvern. Sunt vizați primarii din localități
21 Martie

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze, face o adresare către Comisia Națională pentru Situații Excepționale și Guvernului pentru a acorda ajutor primarilor din țară, transmite CURENTUL.

Petru Frunze, într-o postare pe o rețea de socializare, scrie că o mare parte din primari nu au macar o mască de protecție și sunt obligați zilnic să fie în teritoriu să monitorizeze persoanele suspecte revenite recent de peste hotare.

„Primarii semnalează unele probleme, ei trebuie să fie ajutați”, menționează deputatul.

De asemenea, deputatul face unele recomandări pentru Guvern:

„1. Să fie elaborat un protocol unic pentru primării, să fie descrise modalitățile de monitorizare a persoanelor revenite recent de peste hotare. Informația de la serviciul vamal trebuie oferită de urgența.
2. Să fie elaborat un protocol special pentru localitățile în carantină, este necesar să cunoască toți primarii, imediat cum este stabilită localitatea în carantină să poată interveni.
3. Să asigure cu produse alimentare și medicamente localitățile în carantină. În localitățile respective locuitorilor le este restricționat accesul pentru a procura strictul necesar.
4. Să ofere o claritate privind activitatea asistentului social, să îi ofere echipament special pentru a oferi oamenilor care se află în situații de risc totul ce este necesar.
5. Să ofere de urgența la toate primăriile, dezinfectanti, măști de protecție, mănuși, echipament special pentru primari, medici, asistenți sociali, inspectori de sector.

Acești oameni trebuie să fie protejați, ei sunt așteptați acasă de familii, activitățile de prevenire sunt la fel de importante ca activitățile care au drept scop vindecarea persoanelor deja infectate”, mai scrie Petru Frunze.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților