[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat vede partea „plină a paharului”: Avantajele timpului petrecut acasă în plină pandemie
29 Martie

Deputatul democrat Ruxanda Glavan, în ciuda pandemiei afectată de noul COVID-19, vede și „partea plină a paharului” din timpul petrecut în autoizolare la domiciliu, transmite CURENTUL.

Ruxanda Glavan afirmă că această pandemie ne va schimba modul de viață și acest lucru este un test pentru întreaga omenire.

De asemenea, deputatul afirmă că unele aspecte care va schimba societatea vor fi de ordin pozitiv.

„Lasând glumele și meme-urile la o parte, timpul petrecut acasă probabil va consolida multe familii. Părinții dedicați carierei, petrecând acum tot timpul cu copiii, le vor putea oferi exact ceea de ce au nevoie picii lor – sentimentul de siguranță și multă afecțiune.

Încercarea de a transfera procesul de studii pe online, este un exercițiu care va dezvolta considerabil abilitățile de utilizare a tehnologiilor. Probabil, pe viitor, absența unui copil sau a unui profesor de la școală ar putea fi recuperată online. În plus, pedagogii și părinții de vârsta a treia nu mai au niciun motiv să conteste și să evite aplicațiile de comunicare online.

Revenirea diasporei acasă. Probabil mulți din conaționalii plecați peste hotare nu intenționau ră revină vreodată acasă. Odată, însă, cu toate cataclismele economice, înclin să cred că unora le vă întrezări ideea să revină în Moldova și să contribuim împreună la dezvoltarea țării noastre.

Vom conștientiza mai bine esența noțiunilor de „disciplină”, „igienă”, „risc social” și „solidaritate”.

Vom respecta necondiționat cadrele medicale și vom renunța să-i blamăm cu sau fără motiv. Iar statul nu va mai face economii pe seama sistemului de sănătate.

Instituțiile publice dar și companiile private nu vor mai lăsa niciodată „managementul de criză” la coada priorităților. Sper că își vor învăța lecția cu toții.

Vom ieși din această criză mai informați, mai citiți (sper că reușiți să dedicați timp lecturii), mai odihniți și pregătiți ca să pornim motoarele pentru repunerea în funcțiune a țării și a economiei naționale.

Vom economisi. Fără petreceri, fără completarea garderobei, fără escapade de weekend, fără mese luate în oraș, fără multe alte activități care ne băteau la buzunare…

Sunt câteva dintre gândurile care m-au săgetat în această perioadă de caratină. Dar voi, pe care parte plină ale paharului o vedeți?”, se întreabă Ruxanda Glavan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților