[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat solicită inițierea procedurii de suspendare din funcție a șefului statului
18 Mai

Deputatul fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr”, Iurie Reniță face apel către deputați pentru inițierea procedurii de suspendare din funcție a Președintelui R. Moldova, Igor Dodon, și luarea măsurilor ce se impun pentru ca acesta să fie deferit justiției, transmite CURENTUL.

De asemenea, deputatul solicită „atragerea la răspundere a tuturor corupților, indiferent de pozițiile și funcțiile deținute”.

„Astăzi voi face o adresă pe numele procurorului general, Alexandru Stoianoglo, cu anexarea unei secvențe video în speranța că va demonstra că nu este influențat politic și își face datoria cu responsabilitate”, spune Iurie Reniță în cadrul unei conferințe de presă.

Iurie Reniță s-a referit la dosarul privind finanțarea PSRM care a fost clasat. „Clasarea Procuraturii Anticorupție a dosarului pe faptul pretinsei finanțări ilegale a PSRM o consider una motivată politic. În opinia mea au existat suficiente argumente legale pentru continuarea investigației și pentru prezentarea în instanța de judecată”, a spus Iurie Reniță.

Deputatul a menționat că are secvența video de la alegătorii săi din circumscripția nr. 26, Chișinău, din care fac parte și judecători, procurori, polițiști.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților