[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat se adresează la PG. E vorba de complexul „Arena Chișinău”!
6 Martie

Deputatul fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM”, Lilian Carp, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre o interpelare care va fi depusă la Procuratură cu privire la construcția complexului „Arena Chișinău”, informează CURENTUL.

„Am cerut de la Ministerul Economiei și Infrastructurii să ne dea când va fi dat în exploatare acest obiect, însă, în cadrul răspunsului, am primit mai mult decât data. De ce a fost amânat termenul de dare în exploatare a acestui obiect? Unul dintre motive au fost condițiile geologice complicate, care nu au putut fi cunoscute în momentul semnării contractului. Totodată, Ministerul menționează că sunt în plină desfășurare activitățile de proiectare și construcție a căilor de acces, transportului și pietonilor către Complexul Arena Chișinău”, a relatat Carp cu privire la răspunsul Ministerului.

„Deci, vedem în aceste condiții că, acest obiect a fost construit cu mari încălcări de la legislația în vigoare, fără a fi luați în considerare câțiva pași prevăzuți de legislație privind construcția unui asemenea obiectiv. Prima este studiul de fezabilitate, acest lucru lipsește, iar dacă a fost făcut, atunci – anterior”, a adăugat deputatul.

Prin urmare, Carp a anunțat despre o interpelare: „Această construcție a fost demarată cu mari încălcări de la legislația în vigoare și Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze. Deci, este vorba despre lipsa studiului de fezabilitate, lipsa studiilor geologice și studiul privind planul urbanistic zonal. Voi face, mai departe, interpelare la Procuratură pentru a vedea dacă aceste trei etape au fost respectate”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților