[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat s-a adresat CNAM și MSMPS: Solicită informații detaliate despre impedimentele care au apărut în procesul de acordare a poliței medicale veteranilor neangajați în câmpul muncii
20 Ianuarie

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Stela Macari, a depus un demers către CNAM și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prin care a solicitat mai multe informații, transmite CURENTUL.

Stela Macari a solicitat informațiile detaliate despre impedimentele care au apărut în procesul de implementare a legii ce trebuie să ofere veteranilor neangajați în câmpul muncii polița de asigurare medicală gratuită; care sunt instituțiile care au tergiversat procesul de implementare, cu indicarea concretă a persoanelor responsabile; ce măsuri au fost întreprinse de către acestia în vederea ameliorării situației, dar și reacțiile autorităților publice și organelor de resort responsabile.

„Este arhicunoscută epopeea despre polița medicală gratuită, pentru care anul trecut am luptat alături de veterani. Dupa ce dânșii au fost supuși mai multor umilințe, demnitatea fiindu-le tăvălită chiar și de asfalt, iar proiectul de lege care ar fi putut să le asigure polița medicală gratuită încă din luna iulie, abia la sfarsit de noimebrie si-a incheiat parcursul in procedură legislativă, totuși nu e cu Doamne Ajută pentru ei.

Zilele acestia mai mulți veterani m-au sesizat despre faptul ca adresările lor către CNAM, de solicitare a poliței de asigurare medicală gratuită care în sfârșit trebuia să le fie oferită începând cu 01 ianuarie 2021, sunt respinse. Motivul fiind lipsa până la acest moment a unui mecanism clar”, menționează deputatul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților