[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat propune stoparea comercializării băuturilor alcoolice: „Produse alimentare de primă necesitate nu sunt băuturile alcoolice”
23 Martie

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze, este de părere că în contextul Stării de Urgență din Republica Moldova este necesar de stopat activitatea magazinelor care comercializează doar băuturi alcoolice, transmite CURENTUL.

Deputatul menționează că ar trebui să fie interzisă și comercializarea băuturilor alcoolice în magazine alimentare.

„Personal am văzut cum stau oameni în rând la magazine specializate care comercializează doar băuturi alcoolice.

Odata cu sistarea activității barurilor, în mod special în sate, cei care erau clienți fideli ai barurilor acum stau pe pragul magazinelor și consumă alcool, iar majoritate cetățenilor stau in casă.

Produse alimentare de primă necesitate nu sunt băuturile alcoolice. Astfel, pentru cei care sunt indiferenți ca se vor infecta de Coronavirus sau vor infecta pe alții, noi comercializam băuturi alcoolice și provocam această categorie socială să umble toată ziua pe drumuri și să consume bauturi alcoolice în deferite grupuri. Dacă intră Coronavirusul în această categorie va fi foarte grav, noi vom sta in casă mult timp, un an va fi puțin și economia se va prăbuși.

Această categorie socială a parazitat până acum societatea, acum tot lor le oferim privilegii și libertatea de altă dată. Acum ei nu lucrează cu ziua, pentru a avea bani pentru băuturi alcoolice, vor începe a fura prin gospodării”, menționează Petru Frunze.

Petru Frunze este de părere că această categorie de oameni nu ar trebui să chinuie medicii și echipele pentru situații excepționale din cauza indiferenței lor, iar măsurile trebuie să fie stricte.

„Doar dacă vom implimenta măsuri stricte, toți să fie obligați să rămână acasă, peste o lună vom scăpa țara de acest virus și vom relua activitățile. În caz contrar peste o lună putem să ajungem în situația Italiei poate și mai grav din cauza iresposabilitatii cetățenilor și insuficienta dotării sistemului medical.

STOP comerțului băuturilor alcoolice”, scrie pe o rețea de socializare Petru Frunze.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților