[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat propune modificări la Legea privind munca zilierilor. Prevede simplificarea raportării muncii și evidența acesteia
27 Septembrie

Deputatul democrat Nicolae Ciubuc anunță că, după mai multe consultări cu instituțiile statului, agenții economici din agricultură și cu suportul proiectului Agricultura Performantă în Moldova, finanțat de USAID, a înregistrat un proiect de lege privind completarea Legii privind exercitarea unor activități necalificate cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, transmite CURENTUL.

Potrivit deputatului, după exact un an, de la intrarea în vigoare a Legii, se impune necesitatea eficientizării politicii statului în domeniul „zilierilor”.

„Proiectul de lege prevede introducerea unui mecanism facultativ, în vederea debirocratizării și simplificării prin așa-zis „voucher”, ca procedură de evidență și raportare a muncii zilierilor. Sunt sigur că acest mecanism, de altfel, pe larg răspândit în multe țări europene, va face mai ușoară activitatea producătorii agricoli la acest capitol. La fel, extinderea numărului de zile pentru care poate fi angajat de la 90 la 120 zile, impediment, la moment, invocat de mulți fermieri în a recurge la angajarea zilierilor. Mulțumesc tuturor celor implicați în elaborarea acestui proiect de lege, care, la sigur, va contribui la minimizarea efectelor muncii la negru în agricultură, precum și la asigurarea respectării drepturilor angajaților, inclusiv protecția lor socială”, menționează Nicolae Ciubuc.

FB_IMG_1601137954762 FB_IMG_1601137962042

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților