[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un cuplu din Orhei exploatau sexual o minoră pentru propriile capricii. Aceștia au fost reținuți de polițiști și riscă ani grei de închisoare
20 Decembrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații întreprinse de comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și colaboratorii Direcției Asigurare și Supraveghere Specială a Inspectoratului Național de Investigație, în cadrul unei cauze intentate la 06.12.2017, pe faptul comiterii infracțiunii de trafic de copii, la data de 14.06.2017, a reținut o persoană de gen masculin, transmite CURENTUL.

Procurorii PCCOCS în comun cu colaboratorii CCTP al INI al IGP al MAI au stabilit în cadrul urmăririi penale că la sfârșitul lunii octombrie curent, un cuplu din r. Orhei cu vârsta cuprinsă între 26 și, respectiv, 36 de ani, au exploatat sexual necomercial o minoră de 17 ani, pe care au convins-o să le presteze servicii sexuale cuplului contra sumei de 300 de lei pentru primul raport sexual și 400 de lei pentru un alt raport sexual la o altă dată în aceleași condiții.

Astfel, suspecții, după obținerea acordului victimei, au exploatat-o sexual pe minoră, iar ulterior, au amenințat-o cu răfuială fizică, solicitând ca aceasta să restituie banii menționați și pe viitor să le presteze servicii sexuale gratuit de fiecare dată când aceștia vor apela.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților au fost depistate și ridicate telefoane mobile, 60 de boabe de cânepă, un cartuș cu calibru de 5,45 și cânepă în forme de tufe uscate.

La moment, bărbatul este arestat pentru 30 de zile, iar femeia este cercetată în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă pedeapsă sub formă de închisoare de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților