[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un crescător de oi din Moldova a adus în premieră o rasă de ovine din Franța
25 Septembrie

Stepan Sabia din satul Corten, raionul Taraclia, care este pasionat de creşterea oilor, şi-a îndeplinit visul. Acesta a reuşit să aducă, în premieră, în Moldova o rasă franceză de ovine. Fermierul a beneficiat de un grant în valoare de aproape 21 de mii de euro, oferiţi în cadrul Programului SARD, implimentat de PNUD.

Stepan Sabia creşte oi de mai bine de 14 ani și are o stână cu 500 de animale. Bărbatul povesteşte că îşi dorea de mult timp să aducă ovine din rasa „Ile de France” în ţara noastră.

„Această rasă de oi se deosebeşte de altele prin faptul că producţia de carne este mai mare. Datorită lor putem creşte atât producţia, cât şi să asigurăm piaţa din Moldova cu carne de calitate”, a spus Stepan Sabia.

Fermierul şi-a propus să înmulţească rasa franceză. Câteva dintre oile pe care le-a cumpărat au adus pe lume deja 11 miei.

„Această rasă de oi dă carne cu 10% mai multă decât o rasă obişnuită. De asemenea, acestea pot făta în doi ani câte trei generaţii”, a mai adăugat fermierul, care a reușit să creeze și patru locuri de muncă.

În total, datorită fondurilor europene, în Autonomia Găgăuză şi Taraclia au fost iniţiate 30 de afaceri în mai multe domenii, inclusiv în agricultură, alimentaţie publică şi prelucrarea metalului.

sursa: agrobiznes.md

Inapoi la arhiva noutaților