[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un consilier municipal vorbește despre cea mai dură experiență prin care a trecut: Am stat în Ucraina 40 de zile…
19 Februarie

Consilierul municipal al fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr”, Ruslan Verbițchi, a povestit despre evenimentele din viața sa care i-au întărit personalitatea, transmite CURENTUL.

Ruslan Verbițchi a vorbit, într-un interviu pentru alocapitala.md, despre arestul său.

„Primul, cel mai dur, au fost desigur cartuşele care mi-au fost plasate în maşină şi respectiv am stat în Ucraina 40 de zile: o zi la închisoare şi restul în arest la domiciliu. Nu i-aş dori nimănui să treacă prin acest calvar, dar asta este politica la noi în Republica Moldova. Cartuşele sunt doar unele lucruri, pe care mi le-au făcut. Urmează ultimul proces de judecată, pronunţarea şi decizia, şi vedem: ori de la 3 la 7 ani, ori voi fi eliberat şi socotit nevinovat”, spune Ruslan Verbițchi.

De asemenea, consilierul a menționat și faptul că în aceste cazuri suferă și persoanele apropiate.

„Ei, dacă văd că nu te pot convinge, nu te pot supune, bat în membrul familiei, care este mult mai slab. De lucrul acesta eu nu am prea vorbit, dar au deschis dosar penal şi soţiei mele. Într-o zi au făcut o verificare la mine la lucru, la tatăl meu şi la soţia mea. Cu părinţii mei am o afacere comună. Soţia are cu totul alt gen de afacere şi se află cu totul în altă parte a oraşului. Percheziţia a fost făcută în aceeaşi zi și la aceeaşi oră ca să nu comunicăm. Au deschis apoi un dosar penal, care a fost atacat în instanţa de judecată și care, desigur, a fost clasat. Eu am vrut să merg mai departe, dar soţia n-a vrut să înaintez. Dar eu de felul meu nu cedez, aceste lucruri te întăresc și te învață anumite chestii. Am să dau și explicații. Referitor la cazul Rise: trei dosare penale, care au fost deschise, cu interceptările care sunt. Eu figurez în aceste dosare, dar nu sunt trei, sunt o mulțime. Am dosarele la mine, sunt vreo șapte. Ei sunt obligați, în cazul în care dosarele sunt clasate, să ne anunțe sau să ne de-a probele să facem cunoștință cu ele, ceea ce nu s-a făcut. Cazurile acestea sunt în instanța de judecată și sper că vom avea o finalitate ca persoanele, care au fost vinovate, să fie trase la răspundere.

Un om nevinovat, când stă în închisoare, trage niște concluzii, vede viața de acolo. Eu prețuiesc timpul, pe care-l petrec alături de soția mea, de părinții mei, de familia mea, îmi place să dorm liniștit, să am un somn adânc și de aceea în orice postură și în orice funcție în care eu voi veni, nu voi fura. Aceasta a fost o lecție pentru mine, în care eu am văzut cum pot ajunge persoanele, care au furat. Și vor ajunge, desigur, persoanele vinovate cu adevărat, care au furat această Primărie și continuă să o fure. Ei trebuie să stea la pușcărie”, a spus Ruslan Verbițchi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților