[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un cetățean rus – reținut de polițiști. Sub pretextul gestionării unei companii de leasing a pus la cale mai multe escrocherii
14 Aprilie

Ofițerii Inspectoratului național de investigații al IGP, în comun cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au reținut un cetățean al Federației Ruse, în vârstă de 45 de ani, fiind suspectat de comiterea mai multor escrocherii pe timp de pandemie, în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

În urma investigațiilor efectuate de poliție s-a constatat că cetățeanul rus folosindu-se de declanșarea stării de urgență în țară și faptul că în această perioadă companiilor de leasing le este sistată activitatea, a pus la cale o schemă infracțională, de dobândire ilicită a bunurilor altor persoane, sub pretextul gestionării unei companii de leasing.

Astfel, pentru realizarea scopurilor criminale, suspectul a închiriat un oficiu în mun. Chișinău și a angajat persoane pentru distribuirea publicității și atragerea potențialelor victime. Compania oferea condiții avantajoase și rate procentuale mult mai joase persoanelor, decât ratele companiilor de leasing din RM și semnau cu acestea contracte fictive de creditare.

Suspectul a obținut, în calitate de prima rată obligatorie, mijloace bănești în sumă de peste 400 mii lei.

Oamenii legii l-au reținut și plasat în arest pe un termen de 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar dacă persoanelor li se va dovedi vinovăția, aceștea riscă pedeapsă cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Este de menționat că suspectul a fost anterior judecat pe teritoriul Federației Ruse, pentru comiterea mai multor escrocherii, fiind eliberat din detenție la finele anului 2019.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților