[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un cetățean din Bălți a fost condamnat la închisoare pentru trafic de influență la eliberarea unui permis de conducere
19 Aprilie

Procuratura Anticorupție anunță despre condamnarea unui cetățean din municipiul Bălți, care a estorcat și a primit 500 de euro de la un bărbat în vederea organizării eliberării unui permis de conducere auto categoria “C” pe numele acestuia, transmite CURENTUL.

Temei pentru pornirea urmăririi penale a constituit denunțul persoanei, conform căruia condamnatul, acționând în mod intenționat şi din interes material, susținea că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din mun. Bălți, responsabile de examinarea cunoștințelor teoretice şi practice în cadrul susținerii examenului de conducător auto de către denunțător. În schimbul recompensei materiale, inculpatul promitea aprecierea celui examinat cu calificativul ,,admis” și eliberarea permisului de conducere auto într-un termen foarte scurt.

De menționat că, inculpatul nu și-a recunoscut vina, iar pe durata anchetei, a indus în eroare în mod repetat organul de urmărire penală furnizând informații false, astfel urmărind tergiversarea anchetei.

Pentru faptele comise, instanța de judecată a recunoscut vinovat cetățeanul din Bălți la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, din momentul intrării în vigoare a sentinței, precum și confiscarea sumei de 500 euro ridicate  în cadrul percheziției. La fel, a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligațiunea de nepărăsire a țării.

Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților