[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un cetățean al României a încercat să mituiască un polițist de frontieră
7 August

Un cetățean al României va fi documentat pentru tentativă de corupere a unui polițist de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați. În contextul măsurilor inițiate de Poliția de Frontieră pe linia prevenirii și combaterii actelor de corupție, inclusiv verificărilor riguroase asupra activității de frontieră în perioada pandemică, a rezultat contracararea unui act de corupere, transmite CURENTUL.

Astfel, în noaptea de 5 august, la linia de control s-a prezentat cetățeanul român de 36 de ani la volanul unui camion de model Scania. În timpul procedurii de verificare a actelor, polițiștii de frontieră au observat, aranjată în certificatul de înmatriculare, o bancnotă de 50 de euro. Șoferul a dat de înțeles că ar fi pentru polițistul de frontieră, ca ultimul să-i faciliteze trecerea frontierei. Operativ a fost anunțată structura specializată a Poliției de Frontieră, pentru a iniția cercetările de rigoare, care a sesizat și Centrul Național Anticorupție pe ilegalitate comisă.

De menționat că conducerea Poliției de Frontieră nu tolerează corupția în rândul anagajaților și a dispus continuarea verificărilor amănunțite în punctele de trecere a frontierei deschise traficului. Totodată, intervenim cu solicitarea către călători, în special transportatorii de pasageri și colete, să nu încerce vigilența polițiștilor de frontieră și să respecte acele măsuri și restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie. Orice abatere de de la aceste aspecte va fi prompt investigată și sancționată conform legii.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților